В Одесі командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Юрій Б…

В Одесі командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Юрій Байдак під час зібрання особового складу Повітряного командування “Південь” оголосив про нагородження колишнього заступника командувач з авіації – начальника авіації командування ПС ЗС України генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова орденом Богдана Хмельницького 1 ступеня (посмертно).
Згідно з Указом Президента України, цю нагороду генерал-лейтенант Василь Нікіфоров отримав за особисту мужність та героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі, високопрофесійне виконання службового обов’язку
На жаль, на початку березня цього року важка хвороба забрала життя цього воїна – справжньої легенди української авіації. Тож почесну нагороду командувач Повітряних Сил Збройних Сил України в присутності членів сім’ї передав дружині Василя Семеновича – Ользі Іванівні Нікіфоровій.
– Генерал-лейтенант Василь Семенович Нікіфоров прожив яскраве та насичене життя, віддавши усього себе служінню Батьківщині, авіації, – зазначив генерал-полковник Юрій Байдак. – Його внесок у підготовку сучасного льотного, штурманського, інженерно-технічного складу Повітряних Сил, підтримання та підвищення рівня боєздатності та боєготовності частин і підрозділів просто неоціненний.
Отримуючи нагороду, Ольга Нікіфорова подякувала усім військовим за підтримку та допомогу у нелегкі для її сім’ї часи. Генерал-лейтенант Василь Нікіфоров став першим, та, поки що, єдиним представником Повітряних Сил Збройних Сил України – повним кавалером ордена Богдана Хмельницького.
Учасники зібрання вшанували пам’ять легендарного льотчика хвилиною мовчання.
Під час заходу генерал-полковник Юрій Байдак також повідомив, що за ініціативою особового складу Повітряних Сил розпочато підготовку документів про присвоєння одному з вітчизняних літаків Су-27 імені Василя Нікіфорова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *