Літак Іл-76МД Повітряних Сил Збройних Сил України, який залучався до операції з…

Літак Іл-76МД Повітряних Сил Збройних Сил України, який залучався до операції з евакуації українських громадян зі столиці Непалу, успішно здійснив посадку на військовому летовищі Борисполя о 3.55 ранку 7 травня.
На борту перебували 75 громадян України. Разом з нашими співвітчизниками в Україну літаком прибули 11 громадян з Польщі, Франції, Грузії та Росії. Їх зустрічали представники командування Повітряних Сил ЗС України, Міністерства закордонних справ України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, журналісти, а також рідні та близькі.
За словами командира екіпажу, льотчика-випробувача першого класу полковника Олександра Пахольченка, політ пройшов нормально, позаштатних ситуацій не було.
Відповідаючи на численні запитання журналістів під час брифінгу на летовищі, командир повітряного судна, зокрема, зазначив, що успішне здійснення операції з порятунку людей, які потерпали від наслідків землетрусу в Непалі, стало можливим завдяки професійним та злагодженим діям льотно-технічного складу літака, який, у стислі терміни забезпечив готовність повітряного судна до вильоту.
– Нам доводилося працювати в умовах сорокаградусної спеки в Делі, однак інженерно-технічний склад екіпажу спрацював на відмінно, і вже через два дні після виявлення несправності літак був готовий до вильоту, – повідомив командир екіпажу. – Зазвичай подібні роботи тривають близько двох тижнів, однак ми відновили літак за дві доби.
Полковник Олександр Пахольченко також підкреслив, що дипломатичний дозвіл на здійснення польоту екіпаж Іл-76МД отримав через добу після того, як повітряне судно було повністю готове до вильоту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *