Сімдесят років тому в Європі закінчилася Друга Світова війна – найстрашніша і на…

Сімдесят років тому в Європі закінчилася Друга Світова війна – найстрашніша і найжорстокіша в людській історії. В ці дні ми вклоняємося пам’яті десятків мільйонів загиблих і відзначаємо Перемогу, яку здобули народи антигітлерівської коаліції.
Це була Перемога над підступним агресором, який розтоптав міжнародне право, глумився над договорами про дружбу, прагнув знищити півсвіту. Він закінчив військовим трибуналом. Це дуже важливий урок Другої світової: будь-який агресор, який марить новими територіями, брязкає зброєю і нехтує волею народів, неодмінно повторить долю гітлерівського режиму.
Україна опинилася в самому центрі війни – чорні плуги смерті пройшли нашою землею із заходу на схід і зі сходу на захід. Сім мільйонів українців пішли на фронт, половина з них загинула. За роки війни населення України зменшилося на 14 мільйонів людей.
Вічна слава загиблим, глибока шана ветеранам. Безсмертним є їхній подвиг.
Ми захищали рідну землю тоді, ми захищаємо свою країну сьогодні.
Ми перемогли тоді, ми переможемо сьогодні!

Слава Україні!
Героям Слава!


Звернення Арсенія Яценюка до Дня пам’яті та примирення і 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі

Ветерани, які відстояли Вітчизну, не думали, що через 70 років після закінчення війни їм доведеться відправляти на захист України своїх онуків і правнуків. І…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *