Шістнадцять українських ветеранів Другої світової війни першими отримали нову ві…

Шістнадцять українських ветеранів Другої світової війни першими отримали нову відзнаку Президента України – ювілейну медаль “70 років Перемоги над нацизмом”.
Вітаючи ветеранів, Петро Порошенко подякував кожному та наголосив, що для нього велика честь зустрітися з українськими ветеранами, які звільнили Європу від нацизму. «Завжди Український народ схиляв голову перед пам’яттю загиблих, і завжди найвищим пріоритетом є шанування ветеранів. Дуже дякую вам за ваш подвиг», – сказав Петро Порошенко.
Президент запевнив ветеранів, що прапор Перемоги, який вони гордо несли 70 років, зараз у надійних руках українських солдатів та офіцерів.
«Незважаючи на те, що пройшло 70 років, відкритість ваших сердець, ваші посмішки, здатність міцно тиснути руку є прикладом для молодого покоління. Друзі мої, будьте здорові. Зі святом вас!», – сказав Глава держави.
Від імені присутніх ветеранів Емілія Іванівна Іванченко подякувала Президенту за увагу та наголосила: «Ми прожили довге і важке життя. Єдине, про що ми вас просимо – тримайте державну владу, як потрібно для народу, виховуйте підростаюче покоління і знайте – солдат завжди буде».
Нагороди вручив Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук. Незабаром цими почесними нагородами будуть відзначені ветерани Другої світової війни по всій Україні.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 249/2015 Про встановлення відзнаки Президента України – ювілейної медалі “70 років Перемоги над нацизмом”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *