В День пам’яті та примирення жителі Краматорська зібралися на віче біля меморіал…

В День пам’яті та примирення жителі Краматорська зібралися на віче біля меморіалу “Жертвам фашизму 1941-1943 років”. Захід було організовано виконкомом міської ради за участі ветеранів Другої світової війни та праці, представників громадських організацій, мешканців, військовослужбовців – учасників АТО.
У своєму стислому, однак емоційному виступі представник Збройних Сил України підполковник Юрій Міхеєв зазначив, що війна – це зло з яким необхідно боротися усім миром: “Я житомирянин. Мій дід, який пройшов ту війну, мало що мені розповідав. Я все гадав чому, однак сьогодні я розумію: йому було морально важко відтворювати в пам’яті роки лихоліття. Кожного року я приходив до таких от обелісків аби схилити голову на знак пошани до подвигу людей, які віддали своє життя заради Перемоги над нацизмом, миру й чистого неба над головами наспаних поколінь”.
Член місцевої організації ветеранів Валентин Олександрович Кравченко, який проходив службу в 59 гвардійській стрілецькій Краматорській дивізії також був небагатослівним, однак наголосив на тому, що необхідно зробити усе можливе аби стабілізувати ситуацію на Донбасі аби не повернулися знову часи окупації.
На завершення заходу присутні поклали квіти до підніжжя стели, а організатори заходу подякували військовим ЗС України за допомогу з облаштування території навколо меморіалу, попри складну ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції та провокаційні закиди покидьків, які вже близько року тримають українське суспільство заручниками своїх нездійсненних фантазій.
Як розповів заступник по роботі з особовим складом однієї з інженерних частин капітан Володимир Г., військові з радістю відгукнулися на поклик про допомогу з впорядкування меморіалу:
– Працювали ми на цьому об’єктів понад тиждень: викорчовували чагарники, косили навколишній газон. Дуже вдячні місцевим малим підприємцям, які долучилися до нас та допомогли необхідним реманентом й будівельними матеріалами. Радий, що ми встигли завершити усі роботи вчасно…
Присутні гідно оцінили ставлення військових до народної пам’яті тож підходили до них та дякували хлопцям від щирого серця за докладені зусилля та відновлений культурно-історичний об’єкт, встановлений на честь вшанування жертв фашизму 1941-1943 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *