“Наше завдання – надати поштовх банкам у формуванні зваженого підходу до управлі…

“Наше завдання – надати поштовх банкам у формуванні зваженого підходу до управління їх інформаційною безпекою, що забезпечить підвищення якості та дієвості банківської системи загалом”, – наголосив заступник Голови НБУ Яків Смолій 14 травня ц.р. під час круглого столу “Стандарти Національного банку України з управління інформаційною безпекою в банківській системі України. Аналіз поточного стану та функціонування СУІБ”.
Яків Смолій переконаний, що організація таких дискусійних майданчиків – це не тільки обмін досвідом між банками, а й отримання зворотнього зв’язку від банків щодо застосування на практиці вже існуючих стандартів Національного банку України.
Як додав директор Департаменту інформаційної безпеки НБУ Дмитро Лук’янов, регулятор наразі готовий сформувати ефективні модернізовані вимоги з питань інформаційної безпеки, тож обговорення поточного стану справ є дуже актуальним. Адже інформаційна безпека є основою життєдіяльності будь-якого банку, вона напряму впливає на досягнення показників рентабельності, підтримки конкурентоздатності та ділової репутації.
У ході круглого столу учасники також обговорили питання про можливі та необхідні індикатори для топ-менеджменту банку, які сприятимуть подальшому розвитку та підвищенню зрілості (якості) СУІБ в українських банках, що неможливе за відсутності обґрунтування прийняття управлінських ІТ-рішень та того, що СУІБ – це свідоме управління ІТ ризиками і важлива складова загальної системи управління банком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *