Уряд разом із європейським енергетичним співтовариством напрацювали проект закон…

Уряд разом із європейським енергетичним співтовариством напрацювали проект закону, мета якого – створення незалежного, професійного органу по встановленню цін і тарифів на газ, електроенергію та будь-які комунальні послуги.
За чинним законодавством ціни і тарифи встановлює не Кабінет Міністрів, а виключно так званий “незалежний” орган – Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг.
Моя категорична вимога як Прем’єр-міністра – в країні повинен бути створений новий ефективний орган, який відповідає європейським стандартам, щоб ні в кого ніколи не виникало сумніву, що ті чи інші тарифи встановлені непрозоро або без економічного обґрунтування. А завдання Уряду – забезпечення громадян України субсидіями.
Звертаюся до членів парламенту в найкоротші терміни ухвалити цей законопроект. Дуже багато політичних сил замість того, щоб виконувати коаліційну угоду, вже почали готуватися до місцевих виборів. Треба не просто виконувати коаліційну угоду, але й нести відповідальність перед країною і перед людьми за те, під чим ми всі підписалися і за що всі голосували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *