Національний банк під час святкування Міжнародного дня музеїв запрошує завітати…

Національний банк під час святкування Міжнародного дня музеїв запрошує завітати до Музею грошей НБУ

В Україні вже стало доброю традицією щороку 18 травня відзначати день музейництва, відкриваючи двері музейних установ для вільного відвідування. У цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої експозиційні зали. Минулого року понад 35 тисяч музеїв взяли участь у заході в більш ніж 140 країн з усіх континентів.
Цьогоріч, дотримуючись концепції інформаційної відкритості та прозорості, Національний банк уперше за свою історію долучився до цієї міжнародної акції – Міжнародного Дня музеїв. У 2015 році заходи в усіх країнах проходять під темою “Музеї заради сформованого суспільства”.
Тож запрошуємо 18 травня 2015 року завітати до Музею грошей НБУ та оглянути його експозицію.
Повідомляємо, що екскурсії до Музею грошей НБУ в цей день здійснюватимуться групами по 10-15 осіб об 11:30, 13:30, 15:30 та 17:30.
Просимо поставитися з розумінням до правил відвідання режимних об’єктів державного значення, яким є Національний банк України, та мати при собі документ, що посвідчує особу (паспорт або свідоцтво про народження для дитини).
Розташований Музей грошей НБУ за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 9, під’їзд № 5.
Також ознайомитися з експозицією Музею грошей НБУ можна дистанційно або записавшись на екскурсію на сайті Національного банку України.
Нагадаємо, що Міжнародний день музеїв з’явився в 1977 році під час чергового засідання Міжнародної ради музеїв (International Council of Museums). З того часу кількість учасників у Міжнародному дні музеїв по всьому світу тільки зростає. Посилення ролі музеїв та трансформація їх експозиційних форм в навчально-інтерактивні покликані сприяти підвищенню загального рівня зацікавленості до підвищення обізнаності суспільства країн.

http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=16724838&cat_id=3127227


Музей грошей Національного банку
www.bank.gov.ua
Головна » Фінансова грамотність » Музей грошей Національного банку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *