Сьогодні 15 травня в рамках Щорічних зборів та Ділового форуму Європейського ба…

Сьогодні 15 травня в рамках Щорічних зборів та Ділового форуму Європейського банку реконструкції та розвитку, що триває у Тбілісі (Грузія), відбулась інвестиційна презентація України під назвою «Український фенікс: народження нової реальності». З промовами на презентації виступили Міністр фінансів Наталія Яресько, Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус та заступник Голови НБУ Дмитро Сологуб; модератор презентації – керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Френсіс Маліж.
У своїй промові заступник Голови НБУ Дмитро Сологуб наголосив, що головною метою Національного банку на сьогодні є відновлення макроекономічної та фінансової стабільності. «Наразі нам вдалось стабілізувати валютний ринок за допомогою адміністративних заходів та ринкових інструментів, однак високі показники інфляції залишаються негативним фактором, тож саме на подолання інфляції будуть направлені зусилля НБУ найближчим часом», – підкреслив Дмитро Сологуб.
Заступник Голови НБУ презентував бачення та подальші дії НБУ, направлені на розбудову економіки України у майбутньому, які, зокрема, передбачають масштабну програму реформування фінансового сектору, перехід до режиму інфляційного таргетування, посилення незалежності Національного банку та інституційної спроможності регулятора.
У ході візиту української делегації відбулась низка зустрічей з представниками ЄБРР, Швейцарії, Великобританії, Грузії, на яких були розглянуті можливості спільних проектів у фінансовій сфері та двостороннього співробітництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *