В Національному військово-історичному музеї України відбулось нагородження волон…

В Національному військово-історичному музеї України відбулось нагородження волонтерів місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан»). За весь час місії, з вересня минулого року, волонтери змогли виявити 520 загиблих військовослужбовців.
Заступник Міністра оборони України — керівник апарату Петро Мехед привітав волонтерів місії та вручив почесні нагрудні знаки «За заслуги перед Збройними Силами України», грамоти та подяки.
Місія проходить за підтримки і під керівництвом Міністерства оборони України в рамках проекту цивільно-військового співробітництва та здійснюється представниками Всеукраїнської громадської організації «Союз Народна Пам’ять», Національного військово-історичного музею України, Громадської організації «Пошук-Захід» та ін. Її мета — пошук бійців, які загинули в ході збройного конфлікту на сході України.

Найчастіше волонтерам доводиться працювати на територіях, які не контролюються українськими силовиками. Проїжджаючи кілька сотень кілометрів в день по місцях проведення боїв, вони на своїх мікроавтобусах з написом «Вантаж-200» намагаються зробити все можливе, щоб загиблі бійці були відправлені додому і поховані з усіма почестями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *