Звернення начальника Головного управління МВС України в м. Києві Олександра Тере…

Звернення начальника Головного управління МВС України в м. Києві Олександра Терещука до Київського міського голови Віталія Кличка

Шановний Віталію Володимировичу!

Звертаю Вашу увагу на численні конфлікти між забудовниками та громадськістю у різних районах столиці, які нерідко призводять до сутичок, порушень громадського порядку, перешкоджання рухові транспорту, а головне – становлять небезпеку для громадян. Міліція Києва, яка повинна забезпечувати громадську безпеку, вимушена втручатися і вживати заходів реагування.

Так, учора на місці будівництва ТРЦ поблизу станції метро «Осокорки» агресивно налаштовані молодики поламали паркан, кидали каміння, петарди, феєрверки. Між ними та охоронцями будмайданчика почалася сутичка. Безлад і сутички тривали до пізньої ночі. Крім того, на декілька годин був перекритий рух транспорту по проспекту Бажана, що перешкоджало виїзду на трасу Київ-Бориспіль.

У результаті конфлікту до Дарницького райуправління міліції надійшло 13 повідомлень про травмування громадян. 15 правоохоронців отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Конфліктні ситуації саме на цьому будмайданчику виникають не вперше. Також не вперше пересічні громадяни та правоохоронці отримують травми, а місцеві мешканці знаходяться у постійній небезпеці через конфлікти, бійки та пожежі поряд з їхніми домівками.
Керівництво столичної міліції та громадські активісти зверталися до Міського голови з проханням сприяти розв’язанню конфлікту на даному об’єкті. Однак цей будівельний майданчик досі є об’єктом підвищеної загрози громадській безпеці.

На жаль, такі об’єкти у столиці непоодинокі!

Шановний Віталію Володимировичу!

Звертаємося до Вас із наполегливим проханням провести інвентаризацію київських будівництв, ініціювати проведення аудиту документації забудовників і на спеціальній комісії КМДА визначити, які з цих будівництв мають належним чином оформлені дозвільні документи, а які – ні, та оприлюднити цю інформацію.

По будівництвах, які викликають супротив зі сторони громадськості та мешканців, просимо провести відкриті громадські слухання, запросити зацікавлені сторони та вирішити спірні питання.

Міліція Києва і надалі забезпечуватиме порядок та безпеку у нашому місці, реагуватиме на прояви агресії, та припинятиме зіткнення, АЛЕ НЕ БУДЕ ВИСТУПАТИ АРБІТРОМ У СУПЕРЕЧКАХ МІЖ КОМЕРЦІЙНИМИ ЗАБУДОВНИКАМИ І ТЕРИТОРІАЛЬНИМИ ГРОМАДАМИ МІСТА. КОНФЛІКТИ, НЕ РОЗВ’ЯЗАНІ НА РІВНІ МІСЬКОЇ ВЛАДИ, І РІШЕННЯ, ЩО НЕ ПРИЙНЯТІ ВЧАСНО – ПРОВОКУЮТЬ СИЛОВІ ЗІТКНЕННЯ НА ВУЛИЦЯХ КИЄВА.

Заявляємо, що до вирішення означених питань на муніципальному рівні правоохоронці Києва будуть діяти у межах своєї компетенції і не виступатимуть «регулятором» конфліктів, підміняючи собою міську владу.

Ми наполегливо закликаємо та вимагаємо від Міського голови та депутатів міської ради Києва вжити невідкладних заходів для врегулювання конфліктних ситуацій.

ПОШУК ШЛЯХІВ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ ІЗ ЗАБУДОВОЮ МІСТА – ЦЕ НЕВЛАСТИВА ДЛЯ МІЛІЦІЇ ФУНКЦІЯ. ЦЕ – ЗОНА ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *