Валерія Гонтарева візьме участь у ризькому Саміті країн “Східного партнерства”…

Валерія Гонтарева візьме участь у ризькому Саміті країн “Східного партнерства”

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева візьме участь у Саміті країн “Східного партнерства”, що відбудеться 21 – 22 травня 2015 року в м. Рига (Латвія).
Як відомо, у ході саміту українська делегація на чолі з Президентом України Петром Порошенком має намір обговорити перспективи європейської інтеграції нашої країни та встановлення безвізового режиму України з Європейським Союзом з початку наступного року. До складу делегації від України також входять керівники Міністерства закордонних справ України, Міністерства фінансів України тощо.
Під час саміту Голова Національного банку України Валерія Гонтарева братиме участь у роботі бізнес-форуму, на якому розглядатимуться проблемні аспекти роботи зони вільної торгівлі. Також заплановано низку зустрічей з представниками європейських ділових кіл та високопосадовцями Європейської Комісії, зокрема з віце-президентом Європейської Комісії, єврокомісаром з питань євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом, під час яких буде обговорено поточний стан вітчизняної економіки та потенціал її зростання в найближчому майбутньому.
Очікується, що в рамках саміту відбудеться підписання Україною і Європейською Комісією меморандуму про взаєморозуміння та кредитної угоди щодо надання нашій державі чергового пакета макрофінансової допомоги. З української сторони документи підпишуть Міністр фінансів України Наталія Яресько та Голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Довідково.
Основною метою Європейської політики сусідства (далі – ЄПС), що реалізується ЄС з 2004 року, є створення передумов для посилення відносин розширеного ЄС зі своїми сусідами і створення навколо нього зони стабільності, безпеки і процвітання.
Ініціатива “Східне партнерство”, започаткована в травні 2009 року, стала східноєвропейським виміром ЄПС відносно шести країн: України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови.
У рамках ініціативи “Східне партнерство” кожні два роки відбуваються зустрічі глав держав і урядів країн “Східного партнерства”; щорічні зустрічі міністрів закордонних справ держав – членів ЄС і країн-партнерів для ознайомлення з досягнутим прогресом і встановлення політичних орієнтирів; тематичні платформи відповідно до основних напрямів співпраці (“Демократія, належне врядування та стабільність”, “Економічна інтеграція та наближення до політик ЄС”, “Енергетична безпека”, “Міжлюдські контакти”), а також панелі для підтримки роботи платформ у вищезазначених сферах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *