«Який шлях має обрати Україна, щоб стати заможною та успішною: промисловий чи сі…

«Який шлях має обрати Україна, щоб стати заможною та успішною: промисловий чи сільськогосподарський?», «Чи є висока частка сільського господарства запорукою бідності?», «Як структура економіки впливає на добробут населення?». Про це вчора дискутували експерти на дебатах у рамках проекту «Успішна країна», який реалізується з ініціативи Київського міжнародного економічного форуму.

Директор Департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук, коментуючи питання дебатів, зазначив, що сьогодні в України є конкуренті переваги для розвитку як сільського господарства, так і промисловості. «Чи зможе скористатися цим потенціалом Україна залежить від встановлення чітких та прозорих «правил гри» на ринках та макроситуації», – наголосив директор Департаменту монетарної політики та економічного аналізу.

У ході дискусії більшість експертів погодились, що Україна має використовувати свій потенціал рівномірно розвиваючи і аграрну, і промислову економічну компоненту.

Окрім Сергія Ніколайчука участь у дебатах взяли: Віктор Галасюк, Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, Дмитро Боярчук, виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень “CASE Україна“, Леонід Козаченко, народний депутат України, Голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі, Олександр Пасхавер, директор Центру економічного розвитку, Сергій Прохоров, перший віце-президент УСПП, Олександр Кава радник міністра інфраструктури. Модератор дебатів – Андрій Блінов, керівник проекту «Успішна країна».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *