Сьогодні Голова Національного банку Валерія Гонтарева взяла участь у презентації…

Сьогодні Голова Національного банку Валерія Гонтарева взяла участь у презентації книги одного з провідних світових економістів та експертів з питань України, професора Андерса Аслунда «Україна: що пішло не так і як це виправити», яка відбулась у Київскій школі економіки.
У своїй книзі «Україна: що пішло не так і як це виправити» пан Аслунд описує розвиток української ринкової економіки після провалу комунізму і досліджує сучасні економічні проблеми України. Автор підкреслює важливість політичних, економічних, соціальних та урядових реформ для українського процвітання і незалежності.
Під час презентації Валерія Гонтарева привітала професора Аслунда з виходом нової книги та виразила вдячність автору за викладені у книзі рекомендації щодо розвитку фінансового сектору. «Повністю погоджуюсь, що банківський сектор має бути «чистим та простим». Переслідуючи цю мету ми разом з іншими регуляторами фінансового ринку розробили Комплексну програму розвитку фінансового сектору до 2020 року», – зауважила у своїй промові Голова НБУ.
Валерія Гонтарева розповіла присутнім, що Програма розвитку передбачає комплекс заходів за чотирма основними напрямками – забезпечення макроекономічної стабільності, забезпечення фінансової стабільності та розвитку фінансового ринку, розвиток інституційного потенціалу регуляторів сектору та забезпечення захисту прав споживачів та інвесторів фінансового ринку.
«Результатом впровадження Програми стане абсолютно нова здорова банківська система», – підсумувала Голова НБУ.
Окрім презентації книги, під час заходу відбулась експертна панель, в якій взяли участь Голова НБУ Валерія Гонтарева, професор Андерс Аслунд, головний економіст Dragon Capital Олена Білан, координатор допомоги США Україні при Посольстві США Кліффорд Бонд. Подію завершила сесія питань та відповідей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *