Сьогодні відбулася зустріч Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої…

Сьогодні відбулася зустріч Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої та членів Правління з колишнім віце-прем’єром, міністром фінансів, директором Національного банку Польщі Лєшеком Бальцеровичем, якого називають архітектором та ідейним натхненником польської економічної трансформації початку 90-х років.
У розмові з Головою НБУ польський економіст та політик поділився своїм баченням того, що потрібно робити для зміцнення економіки України та її розвитку. Валерія Гонтарева, у свою чергу, розповіла про реформи, які проводить регулятор, що було зроблено для стабілізації банківської системи, та результати, які будуть отримані у коротко- та середньостроковій перспективі.
Колишній директор Національного банку Польщі наголосив, що реформи мають бути досить швидкими і комплексними. Також важливі стратегія та команда реформаторів. «Дуже важливо пояснювати що ти робиш та для чого, тож потрібно приділяти увагу спілкуванню з громадськістю», – зауважив він.
Насамкінець Валерія Гонтарева подякувала своєму колезі за розмову та зустріч. «Це був справжній діалог однодумців», – підкреслила вона і додала, що прогресивний досвід, яким володіє Лєшек Бальцерович, є безцінним, а його поради та практична допомога сьогодні дуже потрібні Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *