Сьогодні заступник Голови НБУ Владислав Рашкован розповів про роботу проектного…

Сьогодні заступник Голови НБУ Владислав Рашкован розповів про роботу проектного офісу в регуляторі учасникам спеціалізованої банківської конференції, присвяченої проектному менеджменту «Управління банківськими проектами».
За словами Владислава Рашкована, до початку формування нової команди в НБУ навесні 2014 року, в НБУ не існувало культури та практики проектного менеджменту. «Головними викликами для впровадження ефективного функціонування проектного менеджменту в НБУ були бюрократія, консерватизм, безвідповідальність, відсутність горизонтальних комунікацій, подальшого контролю виконання та необхідних ресурсів», – прокоментував заступник Голови «відправну точку» розбудови проектного менеджменту.
Задля успішного вирішення існуючих проблем було впроваджено кілька комплексних рішень. «Ми підняли управління на більш високий стратегічний рівень, що, в свою чергу, дозволило пов’язати проектну діяльність зі стратегічним планування. Ми також формуємо команду професійних проектних менеджерів та пул «молодих талантів», – розповів Владислав Рашкован. Крім того, за його словами, була проведена робота у напрямку формування внутрішнього ринку проектних ресурсів – як з формування пулу проектних менеджерів, так і попиту на самі проекти. «Ми структурували проектну роботу – в НБУ сформовано комітет з управління зміна, створено формальний проектний офіс, розділені ролі лідера проекту та проектного менеджеру, яким, у свою чергу, виділені необхідні проектні ресурси», – додав заступник Голови НБУ.
Наразі стартові виклики здебільшого подолано. «Поступово ми впроваджуємо електронний документообіг, співробітники навчились новим інструментам роботи та стали більш відповідальними, в нас запрацювали горизонтальні комунікації. Планування наступних кроків та контроль виконання цих кроків стали нормою. А ще ми активно працюємо над проектними ресурсами та запрошуємо до нашої команди», – підсумував Владислав Рашкован.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *