Здійсненням моніторингу пов’язаних з банками осіб керуватиме Олександр Завадець…

Здійсненням моніторингу пов’язаних з банками осіб керуватиме Олександр Завадецький.
У рамках комплексного підходу до визначення та розкриття бенефіціарних власників або значних акціонерів банківських установ у Національному банку України було створено Управління моніторингу пов’язаних з банками осіб.
Новостворений підрозділ регулятора очолив Олександр Завадецький.
“Питання пов’язаних сторін є важливою проблемою, яка наразі стоїть перед регулятором на шляху становлення більш стійкої банківської системи, – зауважив перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук. – Працівники новоствореного підрозділу, які є висококваліфікованими і обізнаними спеціалістами з цих питань, здійснюватимуть управління процесом визначення бенефіціарних власників та зосередять свою діяльність на узагальненні інформації про пов’язаних з банком осіб, детальному розпізнанні схем уникнення, що використовуються банками, щоб приховати пов’язаних осіб, які зазначені в звітах про інспекційні перевірки, та зборі інформації про пов’язаних осіб банків”.
Він додав, що забезпечення повної прозорості структури власників банків є одним із зобов’язань Національного банку України перед МВФ у рамках Програми розширеного фінансування EFF.
Олександр Завадецький народився 16 липня 1975 року. У 1999 році він закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю “Правознавство” та здобув кваліфікацію спеціаліста з права. Вільно володіє англійською мовою.
Він розпочав трудову діяльність юрисконсультом у 1996 році, пізніше багато років очолював юридичний напрям у низці банківських установ. З 2006 до 2009 року Олександр Завадецький працював начальником юридичного відділу СП ТОВ “Драгон Капітал”, вісім років працював в банківській системі.
Останні роки Олександр Завадецький займався адвокатською діяльністю, з 2009 року і до призначення в Національний банк України він був засновником та директором ТОВ “Адвокатське бюро Завадецького”.
2 червня 2015 року Олександр Завадецький призначений начальником Управління моніторингу пов’язаних з банками осіб Національного банку України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *