У своїй статті «Простить Нельзя Выплатить» експерт аналітичної групи VoxUkraine…

У своїй статті «Простить Нельзя Выплатить» експерт аналітичної групи VoxUkraine Марія Репко розмірковує над тим, чому законопроект 1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів може зруйнувати українську економіку та як вирішити проблему валютних боржників.

Національний банк України вже неодноразово висловлював свою позицію щодо проблеми валютних кредитів. Ми проти законодавчого врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті. Втручання держави в господарську діяльність банків та їх правовідносини з клієнтами є неприпустимим. Крім того проти таких ініціатив, як законопроект №1558-1, який аналізує експерт VoxUkraine, виступає Міжнародний Валютний Фонд.

«Ми за вирішення цих проблем виключно на добровільних засадах. Так, як це, наприклад, передбачено Меморандумом щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті, запропонованого банками – найбільшими іпотекодержателями», – заявив перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук 15 квітня 2015. Зокрема, Меморандум передбачає реструктуризацію споживчих кредитів в іноземній валюті, що отримані під заставу нерухомості, залишок за основною частиною яких не перевищує 2,5 млн. грн. за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, установленим Національним банком України на 1 січня 2015 року.

Нагадаємо, що 5 травня Президент Петро Порошенко підписав Закон № 321-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо кредитних зобов’язань», який врегульовує низку проблемних питань, пов’язаних із погашенням валютної заборгованості та надає платникам податків певні податкові преференції. Таким чином реалізація основних положень Меморандуму стала можливою.

http://voxukraine.org/2015/06/03/prostit-nelzia-vyplatit/


Простить Нельзя Выплатить или Почему Пересчет Валютных Кредитов по Курсу 5 Будет Катастрофой для…
voxukraine.org
Простить Нельзя Выплатить или Почему Пересчет Валютных Кредитов по Курсу 5 Будет Катастрофой для Экономики by Июнь 3, 2015 Фото: zbolbunivcity.net Автор: Мария Репко, аналитик долговых рынков Конвертация валютных кредитов в гривню, как это предлагает законопроект «1558-1″ (О реструктуризации обязате…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *