У Стокгольмському суді Україна оскаржує умови газового контракту з Росією 2009 р…

У Стокгольмському суді Україна оскаржує умови газового контракту з Росією 2009 року. Загальний обсяг позову до російського «Газпрому» – 16 мільярдів доларів США. Це 16 мільярдів, які ми переплатили «Газпрому» і могли відправити на пенсії, пільги і субсидії.
Ми скликали загальні збори акціонерів «Укрнафти», щоб змінити керівництво компанії. Тому що нам необхідно до державного бюджету отримати 1,8 мільярда гривень дивідендів і близько 6 мільярдів гривень доходів від ренти, які підуть до державного бюджету, щоби в тому числі використати ці кошти на підвищення соціальних стандартів. З’ясовується, що ми не можемо змінити керівництво компанії «Укрнафта». В 2009 році Кабінет Міністрів за дорученням тодішнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко підписав угоду між акціонерами компанії «Укрнафта» і державою. Ця угода передбачає, що зміна керівництва компанії неможлива з боку держави. Якщо Уряд почне міняти керівництво компанії, то відповідатиме в Лондонському суді з позовом приблизно на 5 мільярдів доларів США. Тому я просив би допомоги у фракції «Батьківщина» і персонально її керівника, як вийти з цієї ситуації.


Україна в Стокгольмському суді оскаржує умови газового контракту, підписаного з Росією

Угода 2009 року, підписана за дорученням тодішнього Глави Уряду із акціонерами компанії «Укрнафта» перешкоджає зміні керівництва цієї компанії. Про це заявив…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *