Під час засідання Міжпарламентської Ради «Україна-НАТО» Міністр оборони України…

Під час засідання Міжпарламентської Ради «Україна-НАТО» Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак розповів про хід бойового зіткнення:

— Наступ у районі Мар’їнки вранці розпочався з обстрілу артилерійським озброєнням, забороненим Мінськими домовленостями, у тому числі з реактивних систем залпового вогню.

Інтенсивний артилерійський вогонь терористи вели не тільки по позиціях українських військових, а й по самому населеному пункту.

— Основною метою терористичних угруповань було просування вглиб нашої території, зокрема, їх вихід на Курахове, — наголосив Міністр оборони. — У бойовому зіткненні з боку російсько-терористичних військ та терористичних угруповань брали участь майже тисяча осіб, до 30 танків, значна кількість артилерійських систем та броньованих машин.

Особовий склад Збройних Сил України завдав ураження противнику та зупинив наступ в районі Мар’їнки. Терористи зазнали втрат до 50 осіб загиблими та понад 100 поранених.

Наразі ситуація в Мар’їнці складна, але контрольована. Бойових зіткнень там немає, але обстріли з боку терористів продовжуються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *