Департамент супроводження кредитів очолила Тетяна Лойченко Директором Департаме…

Департамент супроводження кредитів очолила Тетяна Лойченко

Директором Департаменту супроводження кредитів Національного банку України 09 червня 2015 року призначено Тетяну Лойченко.

Департамент супроводження кредитів Національного банку України виконує функції із забезпечення моніторингу повернення банками стабілізаційних кредитів, отриманих від Національного банку України.

“Перед Департаментом супроводження кредитів поставлені завдання щодо впровадження максимально відкритої, зрозумілої та прозорої процедури рефінансування банків та контролю за виконанням банками своїх зобов’язань перед Національним банком як кредитором останньої інстанції”, – підкреслила Тетяна Лойченко.

За її словами, регулятор підтримуватиме ліквідність лише платоспроможних банків, у яких є затверджені плани докапіталізації, оцінена провідною міжнародною аудиторською компанією застава, ефективний кризис-менеджмент та які дотримуються вимог законодавства щодо прозорої структури власності.

“Постійний, систематичний нагляд та контроль за виконанням банками-позичальниками умов кредитного договору дадуть змогу виявляти і запобігати виникненню загроз неповернення кредитних коштів та вжиття необхідних заходів, що, у свою чергу, має позитивно позначитися на стані банківського сектору”, – додала вона.

Тетяна Лойченко народилася 24 серпня 1968 року. У 1990 році вона закінчила Київський державний університет ім. Тараса Шевченка за спеціальністю “Економічна кібернетика”, здобувши кваліфікацію економіста, математика, а в 1997 році – Київську вищу банківську школу Міжнародного центру ринкових відносин та підприємництва за спеціальністю “Фінанси і кредит”, здобувши кваліфікацію економіста, менеджера банківської справи. Вільно володіє англійською та італійською мовами.

Понад півтора десятиріччя Тетяна Лойченко працює в українській банківській системі. Упродовж 1996 – 2013 років вона займалася питаннями кредитування та кредитного аналізу й експертизи в різних банках (“Трансбанк”, “Київ”, “Укрсоцбанк”, “Укрсиббанк”, “ХФБ Україна”, “УніКредит Банк”), пройшовши шлях від провідного економіста до директора управління кредитних ризиків.

З 2013 року і до призначення в Національний банк України Тетяна Лойченко обіймала посаду заступника директора з питань стратегічного розвитку ТОВ СП “Метал Холдинг”.

http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=18030272&cat_id=55838

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *