Одеські військові лікарі дають позитивні прогнози на одужання поранених під Мар’…

Одеські військові лікарі дають позитивні прогнози на одужання поранених під Мар’їнкою воїнів АТО. Здоров’я вам, наші герої, і сили!

Усім бійцям, які отримали поранення в боях під Мар’їнкою та були доставлені до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, лікарі дають позитивні прогнози на повне одужання.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника центру з медичної частини — начальника медичної частини полковник медичної служби Руслан Жураковський, нещодавно з Дніпропетровська до Одеси літаком АН-26 «Віта» було доставлено 17 військовослужбовців, 10 з яких отримали поранення в боях, а інші потребували терапевтичного лікування захворювань.

— У трьох поранення середнього ступеню важкості, решта — в задовільному стані, — повідомив полковник медичної служби Руслан Жураковський. — В основному у них вогнепальні та осколкові рани, мінно-вибухові поранення, переломи.

Лікар запевнив, що усім бійцям у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону буде надана кваліфікована спеціалізована допомога, а після одужання вони будуть відправлені на оздоровчо-відновлювальне лікування в санаторії Міністерства оборони України.

Також одеські військові лікарі борються за життя двох військовослужбовців, які отримали мінно-вибухові травми внаслідок підриву катера Державної прикордонної служби України UMC-1000 в Азовському морі неподалік Маріуполя. Медики вживають усіх можливих заходів для збереження їх життя: операції розпочалися ввечері і проводились упродовж ночі, допомогу хірургам також надавали фахівці Інституту очних хвороб і тканинної терапії імені В. Філатова. Стан одного з поранених і досі залишається досить важким.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *