Волонтерський десант Міністерства оборони України просить ЗМІ не робити «сенсаці…

Волонтерський десант Міністерства оборони України просить ЗМІ не робити «сенсацій» там, де їх немає

На одному з центральних телеканалів була оприлюднена недостовірна інформація щодо передачі Міністерством оборони України 92-й бригаді кашкетів дуже маленького розміру. За словами авторів сюжету, Міністерство «закупило десятки тисяч» подібних кашкетів.

Однак, звертаємо увагу на те, що у 2014-му році згідно з укладеними договорами до Збройних Сил України було поставлено 47,1 тисячі кашкетів польових камуфльованих. Кашкети замовляються виключно від 54 до 64 розмірів. Існує відповідна процедура затвердження ростовки. Її перевіряють військові представництва при здійсненні замовлення і постачання на об’єднані центри забезпечення. До того ж у 92 бригаду від Міністерства оборони кашкети передавалися лише 4 червня 2015 року.

За словами Тетяни Ричкової, кашкети у кількості 500 штук, які демонструвалися в ефірі телеканалу, були привезені невідомими волонтерами.

Загалом, у Міністерстві оборони України існує визначена процедура отримання волонтерської допомоги, в тому числі й форменого одягу. Все майно, яке утримується від волонтерів, повинно бути оприбутковане по бухгалтерському обліку та кількісному обліку. Складається відповідний акт, де вказуються розміри й кількість, яка була прийнята, а також сума, щоб поставити на баланс військової частини. Якщо розміри не підходять і це майно не відповідає тим вимогам, які встановлені в Збройних Силах України, можлива подальша його здача на об’єднаний центр забезпечення цього майна для забезпечення інших підрозділів.

Тетяна Ричкова звернулася до представників засобів масової інформації із проханням не робити «сенсації» там, де їх немає:

— Якщо є проблемні питання, Волонтерський десант Міністерства оборони відкритий до діалогу та вивчення й усунення проблемних моментів. Ми постійно на зв’язку, ми чуємо громадськість і готові до спілкування. Аби зробити роботу Міністерства кращою та ефективною, ми тут і працюємо. Волонтери ж роблять велику справу і дійсно допомагають армії. Ті, хто з перших днів забезпечують АТО вже налагодили процес передачі майна, знають і потреби своїх бригад, і їхні розміри. Вони не витрачають жодної зайвої копійки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *