“Якщо бізнес не прийде на державну службу, бізнес не стане жити краще. Віддайте…

“Якщо бізнес не прийде на державну службу, бізнес не стане жити краще. Віддайте накопичений вами досвід заради розвитку країни, в якій ми живемо”, – з таким закликом звернувся директор Департаменту персоналу НБУ Роман Борисенко до учасників HR Wisdom Summit-2015.
Він розповів про те, чому люди з бізнесу приходять працювати в український центральний банк. Серед причин рівень заробітної плати займає далеко не перше місце.
“Якщо брати ситуацію півроку тому, коли ми активно запрошували професіоналів з ринку до НБУ, це, напевно, був патріотизм, professional challenge, можливості розвитку і тільки потім – гроші”, – підкреслив Роман Борисенко.
Також він вважає, що НБУ дуже потрібні “агенти змін” і саме таких співробітників шукає регулятор: “У людей всередині просто повинен сидіти change manager. Маючи сьогодні максимально великий відсоток прихильників серед топ-менеджменту НБУ, ми розраховуємо на глобальні зміни всередині регулятора ”.
За його словами, старт активних змін в НБУ стався в жовтні минулого року. За цей час вдалося зробити повне реформування організаційної структури регулятора, в рази зменшити кількість керівників за рахунок зниження ієрархічності підпорядкування, створити функціонально-адміністративне підпорядкування – поняття, яке до цього було не знайоме держслужбі, впровадити процесний менеджмент (Project Management Office), сформувати комітети (аудиторський, кредитний, монетарний тощо), що дозволило пришвидшили сам процес та відійти від практики одноосібного прийняття рішень.
Також він зазначив, що серед найближчих перспектив – впровадження в НБУ повністю електронного документообігу: “Носіння папірців з підписом з одного кабінету в інший – це щось жахливе. І ми з цим активно беремося. Головне, що у нас є для цього і бажання і політична воля”.
З інформацією про HR Wisdom Summit-2015, що зібрав провідних фахівців з НR, можна ознайомитися за посиланням http://bws.delo.ua/lang/ru/hr/hr-wisdom-summit-2015/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *