На сьогоднішній день вже фактично третина областей України ухвалила Перспективни…

На сьогоднішній день вже фактично третина областей України ухвалила Перспективний план формування спроможних громад. Це Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Луганська, Херсонська, Хмельницька, Рівненська та Миколаївська області. Таким чином реформа місцевого самоврядування перейшла безпосередньо у стадію впровадження.
Нагадаю, що Перспективні плани задають рамку для утворення спроможних громад, які зможуть самостійно вирішувати повсякденні проблеми, що хвилюють їхніх мешканців. Сам процес об’єднання – абсолютно добровільний! Але об’єднані громади отримають масу переваг. Наприклад, зможуть спрямовувати на власні потреби 60% прибуткового податку своїх мешканців. І в результаті зможуть реально підвищувати якість освітніх, медичних, комунальних та інших послуг на своїй території.
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/214-2015-п#n10


Про затвердження Методики формування спроможних територіальних… | від 08.04.2015 № 214
zakon4.rada.gov.ua
1. Ця Методика визначає механізм та умови формування спроможних територіальних громад, а також порядок розроблення і схвалення перспективного плану формування територій громад Автономної Республіки Крим, області (далі – перспективний план).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *