Поточний стан справ з пенсійного забезпечення

Прес-служба головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області інформує про закінчення фінансування пенсійних виплат у червні.

Станом на 25 червня загалом профінансовано 100,0 % від загальної місячної потреби на виплату пенсій. Фінансування пенсій в населених пунктах на підконтрольних українській владі територіях здійснювалось відповідно до затвердженого графіку.  

При цьому, в повному обсязі, з урахуванням розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 травня 2015 р. № 428-р “Про  затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово  не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення», профінансована виплата пенсій мешканцям населених пунктів на  лінії зіткнення.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 20.05.2015 №458-VIII «Про зміну і встановлення меж Артемівського району Донецької області»  в червні відновлені пенсійні виплати більш ніж 5 тисячам пенсіонерів – мешканцям міста Світлодарськ та селища міського типу Миронівський з урахуванням заборгованості з виплати пенсій за квітень-травень поточного року.

Територіальними управліннями Фонду подовжується робота з переселенцями по переведенню з непідконтрольної території пенсійних справ та відновленню пенсійних виплат. За період конфлікту з Донецької області виїхало понад 590 тис. осіб пенсійного віку. Основна частина мігрантів, майже 588 тис.,   прибула до територій, що підконтрольні українській владі. З них із заявами про відновлення пенсійних виплат до органів Фонду в Донецькій області звернулось понад 447 тис. переселенців. При цьому, вторинний потік мігрантів склав більше ніж 89 тис. осіб.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *