У сирійському місті Кобані бойовики «Ісламської держави» вбили 147 цивільних

Під час наступальної операції на контрольоване курдськими силами місто Кобані бойовики угруповання «Ісламська держава» вбили щонайменше 147 цивільних. Цю інформацію підтвердила організація, яка веде моніторинг конфлікту в регіоні.
 
Бої розпочалися в четвер вранці, коли ісламістські бойовики у формах курдських солдатів висадили в повітря замінований автомобіль неподалік перехідного пункту на кордоні з Туреччиною.
 
Голова базованої у Великобританії правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights Рамі Абдель Рахман заявив «Голосу Америки», що бої продовжувались в п’ятницю вранці.
 
Рахман сказав, що бойовики «Ісламської держави» встановили три опорні пункти в Кобані, де, як вважається, вони тримають заручників. У ході боїв загинули також десятки бойовиків «Ісламської держави».
 
Це друге велике масове вбивство цивільних сирійців від початку конфлікту понад три роки тому. Найбільше масове вбивство сталося в серпні, коли це екстремістське угруповання стратило 700 представників племені шуайтат.
 
Сирійсько-курдський політик заявив «Голосу Америки», що ісламісти провели в Кобані та в його районі чимало самогубних атак. Лише під час однієї з них вони вбили 23 цивільних.
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *