Переговорний процес з Іраном може затягнутися

Держсекретар США Керрі висловив надію, що вже до кінця місяця буде підписана угода з Іраном. Однак, додав він, сторони мають ще опрацювати кілька дуже складних питань. Такі заяви Керрі зробив у Відні, напередодні серії переговорів за закритими дверима з іранським міністром закордонним справ Джавадом Заріфом. Іранський високопосадовець раніше сказав, що сторонам доведеться багато попрацювати, щоб просунутися уперед у переговорному процесі.

Тим часом в американській адміністрації кажуть, всі сторони готові продовжити переговорний процес після 30 червня – раніше визначеного дедлайну. Там також не занепокоєні рішенням Заріфа ненадовго повернутися у Тегеран для проведення консультацій за два дні до вигасання дедлайну.

Учасники зустрічей не розголошують деталей переговорного процесу, однак, відомо, що найбільш спірними питаннями є часові рамки зняття санкцій з Ірану та доступ інспекторів до його ядерних об’єктів. Деякі офіційні особи дали зрозуміти, що ці питання досі залишаються невирішеними.  

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *