Дзюдоїст Донеччини завоював дві бронзові медалі Європейських ігор у Баку

З 25 по 28 червня у Баку в рамках I Європейських ігор проходив чемпіонат Європи з дзюдо.

За підсумками змагань дві бронзові медалі в складі збірної України завоював представник Донеччини, 21-річний Яків Хаммо.

У індивідуальних змаганнях 27 червня наш спортсмен виступав у ваговій категорії понад 100 кг. На шляху до нагороди Хаммо спочатку переміг Веніаміна Хармегнієса з Бельгії та румуна Владута Сіміонеску, але в чвертьфіналі він поступився Ренату Саїдову з Росії. Українець продовжив боротьбу у втішному раунді, де виявився сильніше за Роя Майера з Нідерландів. У сутичці за «бронзу» Яків в напруженій боротьбі здобув перемогу над литовцем Маріусом Паскевічусом, призером чемпіонатів світу та Європи.

28 червня в Баку відбулися змагання чоловічого командного турніру з дзюдо. За його підсумками збірна України, у складі якої виступав Яків Хаммо, здобула бронзові нагороди. Першими суперниками наших хлопців стали представники Словенії, яких вони обіграли з рахунком 3:2. Уже у наступному колі змагань українці на татамі зустрілися з росіянами, де зуміли заробити лише одне очко. Після цього наші дзюдоїсти з рахунком 3:2 перемогли команду Португалії, що дозволило їм вийти до бронзового фіналу. У сутичці за нагороди українці виявилися сильнішими за команду Угорщини. За рахунку 2:2 Яків Хаммо здобув вирішальну перемогу для нашої збірної.

Таким чином, за підсумками перших в історії Європейських ігор, які проходили з 12 по 28 червня в Баку, на рахунку спортсменів Донеччини опинилося 8 медалей. Раніше «золото» завоювала борчиня Аліна Махиня, «срібло» – гімнаст Ігор Радівілов. Три «бронзи» здобули представниці синхронного плавання Єлизавета Яхно, Аліна Шинкаренко і Вероніка Гришко (у «дуеті», змаганнях команд і довільній програмі), також володарем бронзової нагороди з настільного тенісу став Коу Лей.

Додамо, що збірна команда України за підсумками І Європейських ігор у Баку завоювала всього 46 медалей: 8 золотих, 14 срібних і 24 бронзових.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *