Маккейн: Аварія SpaceX – не привід для повернення до російських двигунів

Аварія ракети-носія компанії SpaceX над Флоридою в неділю не повинна стати приводом для того, щоб США знову звернулися до Росії в пошуку ракетних двигунів для доставки військового обладнання в космос, заявив голова комітету Сенату з питань збройних сил Джон Маккейн.

«Цей невдалий інцидент ні в якій мірі не знижує актуальності завдання відмови від російських ракетних двигунів РД-180», – йдеться в заяві Маккейна.

Торік США ввели жорсткі обмеження на нові поставки двигунів російського виробництва для американських військових проектів, зокрема, запусків супутників. Рішення було прийнято у зв’язку з підозрами, що проросійські сепаратисти в Україні отримують допомогу від Москви.

Заява Маккейна з’явилася в той же день, що і заява віце-прем’єра російського уряду Дмитра Рогозіна. «Саме час колегам в США задуматися про логічність їх санкцій проти Роскосмосу. У космосі політиканству немає місця», – написав Рогозін у своєму Твіттері.

Компанія SpaceX має намір зрештою укласти контракти з військовим відомством США на доставку військового обладнання в космос.

Виступаючи через день після того, як безпілотний корабель з ракетою-носієм компанії SpaceX вибухнув після старту, Маккейн сказав: «Я впевнений, що ця незначна невдача ніяк не завадить майбутнього успіху SpaceX та її здатності підтримувати космічні місії, що здійснюються в цілях національної безпеки США».

Вибух ракети в неділю знищив корабель, який повинен був доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію. Аварія стала черговим в низці збоїв у постачанні орбітальної лабораторії.

Причина вибуху ракети-носія поки не встановлена.
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *