«Ми з вами належимо до однієї європейської родини» – комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги

Останнім бастіоном територіальної цілісності України назвав неокуповану донецьку землю комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Христос Стиліанідес.

Сьогодні у складі офіційної делегації він зустрівся з головою Донецької ОДА Павлом Жебрівський і заступником очільника Луганської ОДА Ольгою Лішик.

«Я тут, щоб підтвердити непорушну солідарність Євросоюзу з прагненнями України до миру та єдності.  Ми з вами належимо до однієї європейської родини», – наголосив єврокомісар, додавши, що востаннє приїжджав на Донбас три місяці тому.

Христос Стиліанідес зазначив, що прагне під час цього візиту якомога більше поспілкуватися з населенням як на вільній, так і на тимчасово окупованій території, щоб з перших вуст почути про проблеми і потреби людей.

Водночас він наголосив, що чекає від українського уряду більшої активності у вирішенні кризи, зокрема, послаблення бюрократичних перепон. «Я уже оголосив, що ЄС додатково виділяє 15 млн євро на гуманітарну допомогу. Мій наступний візит буде до Донецька і Луганська. Сподіваюсь, що потім ми зможемо поїхати туди разом з вами. Я не сприймаю ці території як неукраїнські», – зазначив єврокомісар, звертаючись до керівників Донецької та Луганської облдержадміністрацій.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *