Державі повернуто 40 га землі, яку незаконно було передано в користування товариству, яке пов’язують з колишнім високопосадовцем

Генеральна прокуратура України продовжує вживати заходів до повернення державі земельних ділянок, незаконно переданих для розміщення та обслуговування сонячних електростанцій комерційним структурам, які пов'язують з одним із колишніх керівників РНБО України.

Зокрема, у січні 2014 року одному з товариств було передано на 49 років в користування земельну ділянку площею 40 га для розміщення та експлуатації сонячної електростанції на території Білоліської сільської ради Татарбунарського району Одеської області.
Водночас земельну ділянку передано товариству без проведення нормативної грошової оцінки землі, яка є обов’язковою, унаслідок чого занижено розмір орендної плати, що повинен надходити до бюджету.

Вказані обставини стали підставою звернення прокуратури до суду з позовом про визнання договору оренди землі недійсним та зобов'язання повернути земельну ділянку, який Одеським апеляційним господарським судом задоволено.
Не полишаючи спроб залишити у користуванні належну державі земельну ділянку, відповідач оскаржив постанову Одеського апеляційного господарського суду до суду касаційної інстанції.
Проте, Вищий господарський суд України погодився з доводами прокурора та відмовив у задоволенні касаційної скарги товариству.

Слід зазначити, що з аналогічних підстав органами прокуратури оскаржено в судовому порядку ще 12 договорів, за якими в оренду незаконно передано для розміщення та обслуговування сонячних електростанцій земельні ділянки загальною площею понад 300 га.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *