Розширюється географія успішної співпраці у сфері екстрадиції

На початку липня цього року компетентним органом Ліванської Республіки задоволено запит Генеральної прокуратури України про видачу громадянина Турецької Республіки Д., який розшукувався українськими правоохоронними органами за привласнення чужого майна в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням Д. підозрюється у тому, що він у 2008 році, перебуваючи на посаді директора двох туристичних компаній, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заволодів грошовими коштами близько 50 суб'єктів підприємницької діяльності та десятків громадян на загальну суму понад 2,5 млн грн.

Після затримання Д. у квітні 2015 року на території Ліванської Республіки Генеральна прокуратура України звернулася із запитом про його видачу для притягнення до кримінальної відповідальності.

З огляду на відсутність між Україною та Ліванською Республікою міжнародних договорів у сфері екстрадиції правопорушників, видачу вказаної особи було запитано на засадах взаємності.

Ліванською стороною розглянуто запит та вперше в історії двосторонньої співпраці прийнято позитивне рішення про видачу особи в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності. На цей час Укрбюро Інтерполу доручено організувати отримання та доставку Д. з території Лівану.

Цей приклад успішної взаємодії з іноземними колегами свідчить про безрезультативність спроб правопорушників уникнути кримінальної відповідальності, переховуючись за кордоном. Генеральна прокуратура України докладає всіх можливих зусиль для того, щоб винуватці злочину не змогли уникнути відповідальності за скоєне.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *