Павло Жебрівський: Одне з головних завдань – формування нової української донецької еліти

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський 9 липня провів брифінг для працівників ЗМІ, під час якого окреслив головні пріоритети та перспективи роботи Донецької цивільно-військової адміністрації.

«Одне з головних наших завдань – це формування нової української донецької еліти для того, щоб процеси на Донеччині були українські і незворотні», – наголосив Павло Жебрівський.

Він повідомив, що процес формування команди управлінців в Донецькій області триває: «Ми оголосили мобілізацію патріотичних професіоналів, які на конкурсній основі претендуватимуть на зайняття посад як в обласній держадміністрації, так й в районних адміністраціях. Це близько 500 вакансій». Голова ОДА також зазначив, що найближчим часом будуть призначені усі його заступники.

Керівник Донецької області визначив три ключових пріоритети в своїй роботі на найближчі 4-5 місяців: законність і порядок, розвиток інфраструктури та активна співпраця з бізнесом.

«Зараз, крім поточної роботи, буде відпрацювання кожного району і міста силами обласних СБУ, УВС, фіскалами. Ми маємо знайти «перевертнів» і вичистити свої ряди. Тільки після цього зможемо говорити про наведення порядку на Донеччині», – сказав Павло Жебрівський.

При цьому він відзначив, що мова не йде виключно про репресивні заходи, заплановані також й заохочувальні підходи. Так, Донецька ОДА ініціювала перед Кабінетом Міністрів індексацію заробітної плати бюджетників, які знаходяться в зоні АТО, за коефіцієнтом 1,5. «Це робиться для того, щоб, коли прийдуть справжні патріоти і професіонали, вони могли би прожити на ці кошти. І це обов’язок держави», – наголосив керівник області.

Другим пріоритетом у роботі Донецької ОДА є інфраструктурні проекти. «Ми бачимо близько 4,5 млрд грн фінансового ресурсу, який передбачений на фінансування тимчасово окупованих територій, і ми ініціюємо перерозподіл цих коштів на інфраструктурні проекти», – сказав він.

Говорячи про пріоритетність розвитку бізнесу в регіоні, Павло Жебрівський наголосив: «В ідеалі ми маємо створити такі умови для бізнесу, щоб з Києва хотіли працювати на українській Донеччині». Для цього, за словами Павла Івановича, потрібно прибрати «корупційний податок».

Він також поділився враженнями від вчорашньої наради, яку провів в Одесі Президент, акцентувавши увагу на тому, що «для впровадження реформ потрібні «драйвери»: «Потрібно створювати динаміку процесу, і цей драйв має запанувати на Донеччині».

Голова ОДА також зазначив, що зараз триває активна боротьба з «кришуванням» різними силовими структурами переміщення товарів на тимчасово окуповану територію. З цією метою будуть створені логістичні центри у безпосередній близькості до КПВВ (контрольно-пропускні пункти в’їзду/виїзду) без перетину цієї лінії. В цих центрах мешканці неконтрольованих територій області зможуть вільно, без перепусток, придбати непідакцизні товари: харчі та ліки. Безпеку та порядок в цих центрах будуть забезпечувати прикордонники, представники фіскальних органів, УВС та СБУ в співпраці з представниками ОДА. «Це полегшить життя українців, які сьогодні є заручниками у «рашистського» режиму», – наголосив голова Донецької ОДА. Він також повідомив, що сьогодні управління економіки ОДА спільно із силовим структурами працює над відпрацюванням такої моделі. Планується, що на кожному з чотирьох пунктів пропуску буде запроваджено таку модель.

Павло Жебрівський підкреслив, що націлений на прискорення переходу до системи електронних торгів товарів та послуг і скорочення часу на проведення тендерів для інфраструктурних проектів. За його словами, зараз активно опрацьовується електронна система перепусток, і найближчим часом вона повноцінно має запрацювати.

Окрему увагу голова Донецької ОДА звернув на проблему допомоги переселенцям і реабілітації дітей та повідомив, що розробка та затвердження такої комплексної програми завершиться у найближчі два тижні.

Голова Донецької ОДА висловив сподівання, що наступні зустрічі з журналістами відбуватимуться вже у Донецьку. 

За інформацією прес-служби Президента України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *