Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-першого заступника Голови Нацбанку України та екс-голови правління ПАТ «Аграрний фонд»

Управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника Голови Національного банку України та колишнього голови правління ПАТ «Аграрний фонд» за обвинуваченням у вчиненні заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовим становищем ( ч. 5 ст. 191 КК України).

Як встановлено досудовим розслідуванням, зазначені службовці у лютому 2014 за попередньою змовою із групою осіб під керівництвом С. Курченка, у тому числі службовими особами підконтрольної останньому банківської установи, протиправно заволоділи майном ПАТ «Аграрний фонд» на суму понад 2 млрд грн при проведенні операцій з облігаціями внутрішньої державної позики (далі ОВДП).

Вказані ОВДП на суму 2 млрд грн заблоковані в інтересах Національного банку України.

Довідково:
санкція статті, яка інкримінується вказаним особам, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *