Президент: Суттєво зріс рівень диверсійної та терористичної загрози у регіонах за межами зони АТО

 

«Формування криміногенної ситуації у поточному році, в першу чергу, обумовлено протиправними діями незаконних терористичних формувань у Донецькій та Луганській областях, витоком у незаконний обіг значної кількості вогнепальної зброї, вибухівки та боєприпасів, активізацією осіб, які схильні до вчинення протиправних правопорушень», – заявив Президент України Петро Порошенко під час розширеного засідання колегії МВС 10 липня в Києві.

Президент додав, що суттєво зріс рівень диверсійної та терористичної загрози у регіонах за межами зони проведення антитерористичної операції.

«Кримінал користується тим, що значна частина сил і ресурсів правоохоронних органів сконцентрована на боротьбі з різноплановими виявами та наслідками російської гібридної війни проти України. Тому і спостерігається стрімке збільшення окремих видів тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя і здоров’я громадян. При цьому твердження, ніби їх збільшення відбулося переважно у Донецькій та Луганській областях, нажаль є помилковим», – зазначив Глава держави.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *