За втручання Генеральної прокуратури державі повернуто нерухомість у центрі столиці

Генеральною прокуратурою України з метою відновлення права власності держави на офісну будівлю у центрі столиці, яка вибула з її володіння поза її волею, здійснено вступ у розгляд справи Вищим господарським судом України.

Як повідомив заступник Генерального прокурора Віталій Касько, суд касаційної інстанції 08 липня 2015 року скасував рішення господарського суду міста Києва та Київського апеляційного господарського суду, якими за приватною юридичною особою визнано право власності на державне нерухоме майно – будинок площею 1880 м² у місті Києві по вулиці Панаса Мирного 28, орієнтовною вартістю майже 30 млн грн, що перебувало у віданні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Вищий господарський суд України погодився із доводами, що вказане майно вибуло із власності держави незаконно, а розпорядника майна − Фонд державного майна України взагалі не було залучено до розгляду справи.

Окрім цього, скасовані рішення судів могли стати підставою для реєстрації права приватної власності на інше державне нерухоме майно, що не було предметом судового розгляду, але розташовується за однією адресою із вищевказаним будинком.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *