Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов із робочим візитом відвідав Краматорськ та Святогірськ

14 липня під час робочого візиту до Донецької області Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зустрівся із лідерами молодіжних організацій регіону.

У зустрічі взяли участь радник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Золкіна, представники молодіжних громадських організацій міст та районів Донеччини.

Проінформувавши молодь про останні напрацювання у сфері молодіжної політики України, зокрема процесу розробки Дорожньої карти реформ, Ігор Жданов акцентував увагу на необхідності акумулювання та обговорення всіх ініціатив, які є сьогодні в регіонах. «Основний напрямок реалізації державної молодіжної політики – це національно-патріотичне виховання. Ми повинні залучати молодь Донецької області до всеукраїнських програм та проектів, щоб ще раз показати, що Донеччина – це частина України. У наступному році Міністерством планується проведення конкурсу грантів на підтримку молодіжних громадських організацій, де участь зможуть взяти організації з різних областей нашої держави, які запропонують всеукраїнські проекти», – зазначив Ігор Жданов.

Одним із головних пріоритетів у роботі Міністерства Ігор Жданов також позначив інтенсифікацію молодіжних обмінів з розвиненими європейськими країнами. «Українській молоді, у тому числі і молоді Донеччини, потрібно крок за кроком працювати з міжнародною спільнотою, щоб інтегруватися в молодіжне європейське русло. Ми опублікували на сайті Міністерства первісну інформацію і повний перелік посольств, фондів, куди можна подавати грантові заявок. Також в цьому плані корисною буде допомога у вигляді тренінгів від тих людей, які вже неодноразово вигравали гранти», – сказав Ігор Жданов.

Прогресивні напрацювання в діяльності громадських молодіжних організацій Донецької області представили: Денис Ошурко – голова правління Асоціації молоді ПАО «Новокраматорський машинобудівний завод», Аліна Сорокіна – заступник директора з навчально-виховної роботи Донецького обласного дитячо-молодіжного центру, Олександр Кузякін – голова ради студентського самоврядування Донецького національного медичного університету ім. М.Горького, Алевтина Гармаш – голова Краматорського станиці «Пласт» Національної скаутської організації України, Світлана Фоміна – директор Донбаського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів, Сергій Гаков – заступник голови Краматорського центру громадських ініціатив при Донбаській державній машинобудівній академії.

Представники молодіжних організацій регіону поділилися своїми реалізованими ініціативами щодо адаптації молоді на робочому місці, участі у студентському самоврядуванні, активного проведення дозвілля молоді, у тому числі шляхом залучення до участі в змаганнях, щодо заходів із соціальної та фізичної реабілітації молоді з обмеженими можливостями, провадження національно-патріотичного виховання молоді.

Серед проблемних були обговорені питання щодо забезпечення молоді житлом, створення доступних умов життя для молодих осіб з обмеженими можливостями, організації умов для ефективної діяльності молодіжних центрів Донецької області.

«Головним підсумком зустрічі Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданов з молоддю Донеччини став конструктивний живий діалог, який має дати молодіжним організаціям регіону новий імпульс для реалізації своїх проектів», – зазначила начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Золкіна.

Також у рамках другого дня візиту в Донецьку область Ігор Жданов відвідав заклади для оздоровлення дітей регіону, що розташовані в Святогірську. Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини» сьогодні приймає близько 600 осіб – діти, які потребують соціальної уваги та підтримки, діти тимчасово вимушених переселенців, діти з міст та районів, які знаходяться в зоні бойових дій, а також тимчасово вимушені переселенці серед дорослого населення. Табір праці та відпочинку імені В.Чкалова прийняв 110 дітей. Завдяки допомозі Святогірського міського голови Олександра Дзюби та настоятеля Святогірсько-Успенської лаври було організовано роботу дітей по прибиранню території міста та монастиря.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *