Генеральною прокуратурою України розпочато досудове розслідування за фактом перевищення службових повноважень та неналежного виконання професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх службовими особами Житомирського СІЗО

Генеральною прокуратурою України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами перевищення службових повноважень та неналежного виконання професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому ув’язненому службовими особами слідчого ізолятора Житомирської УВП №8 УДПтС України в Житомирській області, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365 та ч. 2 ст. 137 КК України.

У Житомирському слідчому ізоляторі в ніч з 01 на 02 липня цього року стосовно неповнолітнього ув’язненого вчинено тяжкий злочин (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом).

За вказаним фактом територіальним підрозділом органів внутрішніх справ розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 153 Кримінального кодексу України. Потерпілий перебуває на стаціонарному лікуванні.

Водночас перевіркою встановлено, що службовими особами слідчого ізолятору, неповнолітньому своєчасно належну медичну допомогу не надано та лише 03.07.2015 доставлено до Житомирської обласної дитячої лікарні в тяжкому стані.

Крім того, про вказану подію не повідомлено правоохоронні органи, а інформація про вчинення злочину стосовно підлітка надійшла до органів внутрішніх справ лише від лікаря обласної лікарні 04.07.2015, що призвело до несвоєчасного проведення необхідних першочергових слідчих дій.

Разом з цим встановлено, що службові особи СІЗО, порушуючи Правила внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби України, затверджених наказом Міністерства юстиції України 18.03.2013 № 460/5, незаконно розмістили у камері разом з 14-ти річним підлітком двох осіб, ув’язнених за особливо тяжкий злочин, які повинні були триматися ізольовано.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *