Міністри фінансів європейських країн обмірковують тему надання Греції нової фінансової допомоги

Міністри фінансів європейських країн ведуть наради, розглядаючи різні можливості надання Греції фінансової допомоги. Це відбувається після того, як у четвер вранці грецькі законодавці схвалили пакет важких реформ.
 
Міжнародні кредитори вимагали від грецьких виборців на референдумі голосувати за реформи, щоб отримати більшу фінансову допомогу. В понеділок минає крайній термін, до якого Афіни мусять повернути Європейському центральному банку 4.6 мільярда доларів.
 
Правляча у Греції партія змогла добитися прийняття непопулярного закону про реформи. Пропозицію підтримало 229 депутатів парламенту, 64 голосували проти. Проєвропейські опозиційні партії підтримали пропозицію, натомість серед 38 законодавців, які виступали проти, були відомі члени партії Сиріза міністр енергетики Панагіотіс Лафазаніс і колишній міністр фінансів Яніс Варуфакіс.
 
Незадовго до голосування прем’єр-міністр Алексіс Ципрас сказав законодавцям, що в нього не було іншого виходу, як погодитись на умови міжнародних кредиторів. «Ми не віримо в це, але ми змушені це прийняти», – сказав він.
 
Раніше демонстранти, які виступали проти заходів фінансових обмежень, кидали пляшки із запалювальною сумішшю в поліцію перед будинком парламенту. У відповідь на це поліція застосувала сльозогінний газ.
 
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *