Реформування ДСНС розпочнеться з Донецького гарнізону

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський погодив із головою ДСНС України Миколою Чечоткіним запуск пілотного проекту реформування служби.

Принципову домовленість було досягнуто сьогодні, 16 липня, в ході проведення наради з керівним складом Державної служби з надзвичайних ситуацій в Донецькій області.

«Попередньо ми домовилися про те, що пілотний проект реформування ДСНС почнеться саме з Донеччини. Фінансові ресурси будуть надходити як з боку служби, так і з обласних джерел» – розповів голова Донецької ОДА.

За його словами, нова, реформована ДСНС в Донецької області стане прикладом для всієї України. «Ми домовилися з колегами, що наступного тижня приїде робоча група, а від облдержадміністрації буде визначено відповідальну людину», – розповів Павло Жебрівський.

«І дуже хочеться, щоб за півроку відбулась справжня реформа, з нормальною заробітною платою, з нормальною формою одягу, з нормальними технічними засобами» – наголосив голова регіону.

Також Павло Жебрівський згадав про питання отримання посвідчення учасника АТО рятівниками служби ДСНС, які брали участь у подіях на сході країни, і запевнив, що буде зроблено все можливе для його вирішення.

Микола Чечоткін розповів про основні напрямки роботи ДСНС. Наразі головним проблемним питанням, за його словами, залишається покращення умов служби рятівників, забезпечення їх необхідним обладнанням та новою формою.

Як результат роботи в даному напрямку було представлено зразок нової форми одягу та техніки, які було надано Донецькому гарнізону.

«Ми знаємо всі ваші проблеми, і повірте, не сидимо, склавши руки. У нас є дуже сильна підтримка з боку області» – запевнив голова ДСНС України.

В ході наради також було нагороджено працівників служби ДСНС почесними орденами та відзнаками.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *