Військовою прокуратурою Південного регіону України викрито на хабарі голову одного з районних судів Херсонської області

Військовою прокуратурою Південного регіону України спільно із спецпідрозділом УСБУ в Херсонській області викрито на хабарі голову одного з районних судів Херсонської області.

Установлено, що зазначена суддя при пособництві секретаря судових засідань того ж суду у червні-липні поточного року одержала неправомірну вигоду від підсудного за винесення стосовно нього вироку, не пов’язаного з позбавленням волі.

На даний час офіцерами військової прокуратури проводяться першочергові слідчі дії. У ході обшуків вилучено грошові кошти – предмет хабара, а також інші речові докази, що свідчать про вчинення злочину.

Голову районного суду повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками ч. 3 ст. 368 КК України, а секретаря судових засідань – про підозру у пособництві у вказаному злочині.

Вирішується питання щодо обрання для обох фігурантів запобіжного заходу.

Лише за поточний тиждень слідчими військових прокуратур спільно з СБУ викрито та задокументовано три факти хабарництва: в районі проведення АТО, в цивільному суді та Чернівецькому прикордонному загоні.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *