Доручення Прем’єр-Міністра України пенсійниками Донеччини взято до виконання

Забезпечення своєчасних та в повному обсязі розрахунків по зобов’язаннях із платежів до бюджету Пенсійного фонду України є одним з основних завдань органів Фонду. Адже для забезпечення своєчасного та в повному обсязі фінансування пенсійних виплат 954,9 тисячам пенсіонерів області вкрай важливим є також виконання кожим платником і власних обов’язків по розрахунках зі сплати усіх обов’язкових платежів.

За шість місяців поточного року при фактичному надходженні власних коштів 5,4 млрд.грн., зростанні заборгованості до бюджету Фонду до 3,7 млрд.грн. (в 2015 році на 130,2 млн.грн.) пенсіонерам області виплачені пенсії в сумі 12,3 млрд.грн.

На вжиття дієвих заходів щодо погашення заборгованості із обов’язкових платежів до бюджету Пенсійного фонду України спрямовано доручення Прем’єр-Міністра України від 08.06.2015 № 22721/1/1-15, яке взято до неухильного виконання державними службами області, на яких покладено адміністрування цієї роботи.

Вже в червні поточного року територіальними управліннями Фонду розпочато роботу зі складання графіків погашення заборгованості. Загалом цією роботою охоплено 114 економічно-активних підприємств – боржників загальною сумою боргу 253,6 млн.грн. Більша частина графіків вже погоджена та затверджена місцевими органами виконавчої влади. За результатами проведеної роботи відповідно до затверджених графіків погашена заборгованість з відшкодування пільгових пенсій та страхових внесків в сумі 11,6 млн.грн. Робота в даному напрямку з підприємствами-боржниками триває.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *