Теракт у Туреччині: десятки загиблих

МВС Туреччини повідомило, що в результаті теракту на півдні країни загинуло щонайменше 27 осіб і поранено близько 100. Вибух стався в місті Суруч, розташованому недалеко від сирійського кордону.

У МВС Туреччини не виключають, що число жертв може зрости. Влада вважає, що теракт спрямований проти єдності Туреччини і закликають населення зберігати спокій.

Суруч знаходиться недалеко від сирійського міста Кобані, в якому проходили інтенсивні бої між курдськими силами і бойовиками «Ісламської держави». У місті розташований великий табір сирійських біженців, що рятуються в Туреччині від насильства в своїй країні.

За повідомленнями агентства Reuters, вибух стався також і в Кобані, хоча причина цього вибуху поки не ясна. Розташована у Великобританії організація Syrian Observatory for Human Rights заявила, що це був вибух замінованого автомобіля, скерований проти курдських сил. У той же час курдські представники стверджують, що вибух був частиною операції зі знищення боєприпасів, залишених «Ісламською державою».

Підтримувані авіаударами коаліції, очолюваної США, курдські військові повернули Кобані під свій контроль на початку цього року і з тих пір поступово відвойовують у «Ісламської держави» інші прикордонні райони. На початку цього місяця курдські військові витіснили бойовиків «Ісламської держави» з Кобані після того, як джихадисти вбили десятки мирних жителів і захопили кілька міських районів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *