Країни БРІКС відкрили Новий банк розвитку

Представники провідних країн світу, що розвиваються, у вівторок відкрили Новий банк розвитку БРІКС (New Develpoment Bank), який став вже другою подібною фінансовою організацією в якості альтернативи існуючим інститутам, таким як Світовий банк та МВФ.

Банк БРІКС був створений незабаром після появи Азійького банку інфраструктурних інвестицій (АБІІ), який очолює Китай. Новий банк буде фінансувати проекти в галузі інфраструктури та розвитку в країнах БРІКС: Бразилії, Росії, Індії, Китаї і ПАР.

Церемонія відкриття, що відбулася у вівторок, завершила тривалий процес створення Нового банку розвитку, ініціатива якого з'явилася ще в 2012 році. Процес гальмували розбіжності з приводу фінансування, управління та місця розташування штаб-квартири банку.

«Наша мета – не кинути виклик існуючій системі, але поліпшити і доповнити її на свій лад», – заявив президент НБР Кундапур Вамана Каматх.

Він додав, що після зустрічі з керівництвом АБІІ в Пекіні Банк БРІКС вирішив створити «гарячу лінію» для зв'язку між двома організаціями, щоб обговорювати різні питання і зміцнювати співробітництво між «новими інститутами, які об'єднуються з абсолютно іншим підходом».

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *