Віктор Шокін: Прокурор прокуратури Київської області затриманий за збут наркотиків

У понеділок, 20 липня 2015 року, співробітниками управління з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генеральної прокуратури України спільно із представниками Служби безпеки України був затриманий прокурор відділу прокуратури Київської області під час збуту наркотичних засобів. Про це повідомив журналістам під час брифінгу Генеральний прокурор України Віктор Шокін.

Служба безпеки України передала до Генеральної прокуратури матеріали стосовно придбання, зберігання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин прокурором відділу прокуратури Київської області. Відомості про вказані злочини одразу були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, які передбачені ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Після цього представники ГПУ та СБУ вели постійну спільну роботу щодо документування зазначеної злочинної діяльності прокурора.

20 липня 2015 року в машині, якою користувався зазначений працівник прокуратури, було зафіксовано передачу чергової партії наркотичних засобів. Мова йде про 20 грамів наркотичних засобів вартістю 8 тис грн. Загалом була закуплена партія наркотиків на суму близько 50 тис грн (особливо великі розміри).

В ході проведення санкціонованих судом слідчих дій вдалося отримати інформацію щодо місця розташування самої лабораторії, де прокурор купував заборонені речовини. В результаті здійснення обшуку в лабораторії виявили обладнання для виготовлення наркотичних речовин та 3 ручні бойові гранати.

Наразі зазначений прокурор та постачальник затримані.

«Останні події як в Генеральній прокуратурі, так і в прокуратурі Київської області викликали значний суспільний резонанс, але на цьому ми не зупинимось. У боротьбі із корупцією для мене немає недоторканних осіб», – наголосив Віктор Шокін.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *