За одержання хабара затримано працівника прокуратури одного з районів Львівської області

Проведена спецоперація по затриманню працівника прокуратури Бродівського району Львівської області за фактом одержання ним неправомірної вигоди в розмірі 3 тис дол США. Про це під час брифінгу повідомив заступник Генерального прокурора України Олег Заліско.

Прокурор прокуратури одного з районів Львівської області затриманий 22 липня 2015 року у власному службовому кабінеті під час отримання хабара співробітниками управління з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генеральної прокуратури України за оперативної підтримки працівників Служби безпеки України.

Вказаний працівник прокуратури вимагав хабар у громадянина за зменшення обсягу обвинувачення у кримінальному провадженні, яке перебувало на розгляді у суді, і в якому цей прокурор підтримував державне обвинувачення. За свідченнями громадянина, прокурор періодично тиснув на нього, вимагаючи якнайшвидше передати решту коштів.

22 липня 2015 року співробітники Генеральної інспекції разом із Службою безпеки України задокументували факт отримання прокурором останньої частини хабара у сумі 1 тис дол. США в його службовому кабінеті. Наразі він затриманий. Проводяться першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину.

Дії прокурора кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Прокурору-хабарнику загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк від 3 років з конфіскацією майна та спеціальною конфіскацією.

«Генеральний прокурор націлює нас на продовження роботи з очищення органів прокуратури», – зазначив Олег Заліско, запевнивши, що всі ці факти будуть обов’язково висвітлюватись у ЗМІ.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *