ЗМІ: Україна внесла Депардьє в «чорний список»

Україна внесла французького актора Жерара Депардьє в «чорний список» осіб, що представляють «загрозу національній безпеці» у зв’язку з його висловлюваннями про те, що колишня радянська республіка є «частиною Росії», повідомляють ЗМІ.

Міністерство культури України на початку липня внесло Депардьє в «чорний список» діячів культури і мистецтва через його тісні зв’язки з російським урядом, повідомляє французька регіональна газета Ouest France.

За даними газети, в цей список включені близько 600 людей.

Українським ЗМІ заборонено згадувати або показувати зображення осіб з «чорного списку», а фільми з їх участю, їхні пісні або інші роботи не можуть транслюватися або публікуватися в країні, відзначає видання.

Депардьє, який прийняв російське громадянство в 2013 році, часто висловлював захоплення президентом країни Володимиром Путіним. У той же час його висловлювання про триваючий конфлікт на сході України викликали обурення уряду в Києві.

На кінофестивалі в столиці Латвії Ризі, що проходив у серпні 2014 року – через кілька місяців після російської анексії Криму, – Депардьє заявив: «Я люблю Росію і Україну, яка є частиною Росії».

Рік раніше, на кінофестивалі в Москві, він виступив на підтримку Путіна, заявивши: «Я насправді не люблю президентів. Я люблю чоловіків. Путін дуже сильний. Росії потрібен цей чоловік. Хай благословить Бог його душу».

Депардьє виїхав з Франції до Бельгії в грудні 2012 року, заявивши, що здає французький паспорт на знак протесту проти планів Парижа підвищити податки на людей з високими доходами.

У січні 2013 року Путін підписав указ про надання 66-річному Депардьє російського громадянства. Через місяць Депардьє зареєструвався як житель російського міста Саранська, хоча невідомо, яку частину часу актор, який називає себе «громадянином світу», дійсно проводить у цьому місті.
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *