Барак Обама: Африка повинна стати платформою для глобального розвитку

Підприємництво допомагає усувати бар’єри та будувати мости між народами. Це альтернатива насильству та безвихіддю, зазначив у своїй промові на саміті лідер Сполучених Штатів. Барак Обама закликав інвестувати в Африку та її людей. Континент, на його погляд, повинен стати платформою для світового розвитку.

Делегація американських законодавців та чиновників супроводжує Обаму під час саміту. За словами представників посольства США в Кенії, це свідчить про те, наскільки серйозно Сполучені Штати налаштовані підтримувати розвиток бізнесу в Африці.

Перед тим, як вирушити до Африки Обама підписав, попередньо прийняте Конгресом, продовження на десять років закону про розвиток Африки. Прийнятий ще за часів Біла Клінтона документ вигасав цього року.

За цим законом понад сорок країн Африки можуть експортувати товари до США без мита. Минулого року товарообмін між континентом та Сполученими Штатами склав 73 мільярди доларів.

Президент проведе два дні в Кенії, звідкіля вирушить до Ефіопії де зустрінеться з лідерами Африканського Союзу.  Напередодні візиту, правозахисники закликали Обаму спонукати президентів обох країн до проведення фундаментальних реформ у галузі дотримання прав людини.

На історичній Батьківщині

Обама прибув до Найробі у п’ятницю ввечері. В аеропорту його зустрічав президент Кенії. Відразу після прибуття, президент США повечеряв зі своїми родичами. З міркувань безпеки Обама не зможе відвідати поселення де народився і похований його батько. Останній раз Барак Обама відвідував Кенію у 2006 році у якості сенатора США. Це його перший візит на історичну Батьківщину у ранзі президента Сполучених Штатів. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *