На базі Національної академії прокуратури розпочався навчальний семінар за участі викладачів Міжнародного центру з повернення активів Базельського інституту управління

На базі Національної академії прокуратури України 27 липня поточного року розпочався навчальний тренінг з питань фінансових розслідувань та повернення активів.

Це вже другий навчальний захід у цьому році, організований за сприяння Міжнародного центру з повернення активів Базельського інституту управління.

До участі у заході запрошено 25 осіб – прокурорів та слідчих Генеральної прокуратури України, працівників Національної академії прокуратури України, а також Державної служби фінансового моніторингу України, які упродовж п’яти днів вивчатимуть та обмінюватимуться досвідом з іноземними колегами з питань особливостей правової кваліфікації, виявлення та розслідування фінансових і службових злочинів, пов’язаних із відмиванням грошей, корупцією і незаконним збагаченням.

Учасники тренінгу, навчатимуться теоретичним та практичним аспектам розслідування таких злочинів, особливостям міжнародного співробітництва у цій категорії справ, надання правової допомоги, механізму пошуку та арешту активів, фінансовому аналізу, а також належної підготовки справ до судового розгляду.

Зазначений тренінг проводиться у рамках системних заходів, що реалізуються Генеральною прокуратурою, спрямованих на повернення в Україну незаконно виведених активів колишнім керівництвом держави та його найближчим оточенням.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *